Schuldsanering.

Voor particulieren en bedrijven kan BC-4 / JWI-Consultancy een eventuele schuldsanering verzorgen en begeleiden.

 

Als uw schulden dusdanig zijn opgelopen en u kunt uw leveranciers niet meer (tijdig) betalen, dan kunnen wij u begeleiden om dit probleem op te lossen.

 

Dit kan gebeuren door een liquiditeitsplanning met u te maken, om de schulden af te lossen. Maar indien de schulden te hoog zijn opgelopen, is een schuldsanering vaak nog de enige oplossing om een faillissement te voorkomen en een doorstart te maken.

 

Vaak wacht men tot het vijf voor twaalf is, voordat men maatregelen gaat nemen om een faillissement af te wenden. Maar vaak is het dan ook al te laat!

Het is daarom raadzaam om hiermee ook niet te lang te wachten, want hoe eerder u zo'n proces inzet, des te gemakkelijker is het om uw bedrijf een gezonde doorstart te laten maken. Bij de overheid kan bijvoorbeeld een BBZ-krediet worden aangevraagd om de schulden te kunnen saneren om vervolgens weer een gezonde doorstart te kunnen maken.

 

Ook particulieren, wiens schulden dusdanige vormen hebben aangenomen, dat het problematisch voor hun wordt, kunnen een beroep op ons doen, om hun te helpen deze problemen op te lossen. Via een WSNP-regeling, die doorgaans 3 jaar duurt, kan men schuldenvrij worden gemaakt. Gedurende de tijd, die men in de Wsnp zit, word er met alle schuldeisers een regeling getroffen om een deel van de schulden af te lossen tegen finale kwijting, zodat men daarna schuldenvrij een nieuwe start kan maken. Ook voor hun geld: Hoe eerder men de problemen onderkent en erkent, des te eenvoudiger ze kunnen worden opgelost!

 

Dus wacht niet tot het vijf voor twaalf is, maar neem tijdig contact met ons op!